Nakličování pohanky

Pohanka je přirozeně bezlepková surovina a tvoří obsah jedné z naší kuchtící sady Kuchyně bez hranic.

V krabici vysvětlujeme kde a kdy se u nás pohanka objevila a kým. Taky její prospěšnost na zdraví.

Jedno z našich doporučení, pro vás maminky je ji nakličovat. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

NAKLIČOVÁNÍ POHANKY

Pěstování pohanky na nať

Na tuto metodu použijte neloupanou pohanku. Do mělké misky, která nemusí mít odtékací otvory, dejte tenkou vrstvu zeminy, hustě vysejte semena a posypte opět vrstvou zeminy. Pravidelně a lehce zalévejte.

Semena začnou klíčit za den či dva, za týden máte asi 8 cm vysoký trávníček, který ostříhejte nůžkami a používejte do polévek, salátů, rizota, na chleba apod.

Vhodné je použití i do smoothie.

Pěstování pohanky na klíčky

Použijte loupanou pohanku kroupy. Klíčením nastartujete enzymy a další přeměny, díky kterým bude dobře stravitelné.

Pohanku propláchněte a na dvě hodiny namočte do studené vody. Vodu slijte, znova propláchněte a v cedníku nechte jeden den klíčit, až se objeví maličký klíček.

Podle množství v průběhu občas propláchněte.

Co můžou dělat děti:

  • Děti tyto akce přímo milují. Můžete jim nachystat papír a tužku (popřípadě pravítko) a každý den, hodinu nebo třeba jednou ráno a večer si zapíší co vidí. Co se děje, jestli se něco objevilo a o kolik nať povyrostla.
  • Děti jsou pozorovatelé a nechte je, ať ony první objeví klíček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.