Ananas, který už nějakou dobu volal o zpracování byl použit na tento dortík. Výsledek byl tak skvělý, že se s vámi o něj musím podělit!
Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.
Náplň:
1 ananas
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 PL citronové šťávy
2 PL agar-agar prášku
čokoláda, ovoce na ozdobu
Korpus:
100 g pohankové mouky
100 g kokosu
30 g másla
3 PL medu
Na korpus smíchat vše dohromady. Vtlačte do formy o průměru 22 cm a pečte 15 min při 170 °C. Tvaroh smíchejte s citronovou šťávou. Ananas rozmixujte najemno a 5 minut povařte s agarem. Míchejte jej poctivě, aby se vám nepřipálil. Nechte chvíli vychladnout a přimíchejte tvaroh. Kdo chce osladí si. Směs vlijte na vychladlý korpus. Dejte do lednice a nechte ztuhnout do druhého dne. Zdobte ovocem, čokoládou, kokosem….Užijte si ho.
