Nepečený ananasový dortík

Ananas, který už nějakou dobu volal o zpracování byl použit na tento dortík. Výsledek byl tak skvělý, že se s vámi o něj musím podělit!


Agar (jinak též agar-agar) je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod.

Náplň:

1 ananas

250 g tučného tvarohu ve vaničce

1 PL citronové šťávy

2 PL agar-agar prášku

čokoláda, ovoce na ozdobu


Korpus:

100 g pohankové mouky

100 g kokosu

30 g másla

3 PL medu


Na korpus smíchat vše dohromady. Vtlačte do formy o průměru 22 cm a pečte 15 min při 170 °C. Tvaroh smíchejte s citronovou šťávou. Ananas rozmixujte najemno a 5 minut povařte s agarem. Míchejte jej poctivě, aby se vám nepřipálil. Nechte chvíli vychladnout a přimíchejte tvaroh. Kdo chce osladí si. Směs vlijte na vychladlý korpus. Dejte do lednice a nechte ztuhnout do druhého dne. Zdobte ovocem, čokoládou, kokosem….Užijte si ho. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.