Banánový chléb s čokoládou

Tato verze klasického banánového chleba s čokoládou se u vás stane opravdovým rodinným favoritem. Má nádherně vlhkou texturu a není příliš sladký (koneckonců jde o chléb). Tento chléb chutná opravdu dobře i ve 2. a 3. den. Recept podle Green Kitchen At Home.


Suroviny
2 vejce z volného chovu
70 g kokosový cukr (já použila 70 g datlového sirupu)
3 zralé banány, oloupané
120 ml oleje (já použila kokosový)
1 lžíce kávy (volitelné)
100 g mandlová mouka (já použila ovesné vločky)
120 g pohanková mouka
5 lžíce kakaový prášek
1 lžička prášek na pečení
1 špetka soli

50 g kvalitní hořká čokoláda (70% kakaové sušiny)
nebo 50 g vlašské ořechy (nepovinné) – já použila oboje


Na ozdobu: 
1 zralý banán, oloupaný
1 lžička pražená kávová zrna, hrubě mletá (volitelné)

Postup

Předehřejte troubu na 180 ° C a vyložte formu papírem na pečení.
Vyklepněte vejce do mísy, přidejte cukr, rozmačkané dva banány, olej a kávu a míchejte ve vysoké rychlosti až do hladka. Přidejte mouky a zbytek ingrediencí, míchejte do kompaktní hmoty.
Nalijte polovinu těsta do formy, hrubě nasekejte čokoládu nebo vlašské ořechy (pokud používáte), rozprostřete nahoře a přidejte zbytek těsta. Banán rozřízněte na polovinu podélně, uspořádejte do těsta a posypte kávovými zrny (já posypala chia).
Pečeme asi 35 minut. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout. Skladujte bochník při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě a uchovává se po dobu 3–5 dnů. Případně nařežte a zmrazte.

Já tento banánový chléb miluji s bílým jogurtem, tvarohem nebo se šlehačkou. Krásně drží při sobě, takže pokud ho jí děti nerozpadá se a moc nedrobí.

Děti při vaření pomůžou s mícháním těsta, krájením a mačkáním banánu, můžou sypat čokoládou a ořechy. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *