Květákový salát

Jeden květák uvaříme a rozdělíme na růžičky. Smícháme s na másle opraženou zeleninou (ředkvičky, hrášek, mrkev, fazolky) a s uvařenými bramborami. Brambory jsme předtím uvařili ve slupce. Můžete přidat nakrájený baby špenát. 

Zálivka: šťáva z jednoho citronu, tři lžíce pikantní hrubozrnné hořčice, 6 lžic olivového oleje, sůl a pepř dle chuti. Salát před konzumací nechte odležet. Je vhodný i jako příloha. 

Děti při přípravě tohoto salátu rády asistují. Je u něj stále co ochutnávat a zobkat. Než vše nakrájím do mísy, je už polovina květáku pryč:-) 

Teď na jaro nasekejte i pažitku nebo mladé kopřivy. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.