Domácí Kinder mléčný řez

U sladkostí pro děti je často problém ohlídat, jestli jejich složení odpovídá vaším požadavkům na snížený obsah cukru a bez konzervantů atd.

Třeba tyto mléčné řezy se proto vyplatí udělat doma z čerstvých a kvalitních surovin!

Na našem workshopu zdravého vaření pro děti nám jedna maminka napsala do dotazníku, že tyto řezy její děti neskutečně milují. Pojďme se tedy naučit zdravou a čerstvou variantu. 

Těsto:

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru třtinového
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 lžic kakaa
  • 10 lžic celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
  • sůl

Náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání 30%
  • 125 g tvarohu plnotučného
  • 4 plátky plátkové želatiny
  • med

Postup

Troubu vyhřejte na 180 °C. Vajíčka s cukrem a špetkou soli ušlehejte šlehačem do pěny, přidejte olej a postupně na nízké obrátky zapracujte i prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem.

Těsto rozetřete v tenounké vrstvě na 2 velké plechy vyložené pečicím papírem a pečte asi 10 minut. Překlopte na prkénko, stáhněte pečicí papír a nechte vychladnout.

Plátky želatiny nechte 10 minut nabobtnat v trošce vody, smetanu ušlehejte dotuha a tvaroh prošlehejte s medem dle chuti. Želatinu nechte na mírném ohni rozpustit, zašlehejte do tvarohu a opatrně vmíchejte ke smetaně.

Nechte trochu zatuhnout a rozetřete na upečený plát. Přiklopte druhým plátem těsta, pořádně přitiskněte, nechte alespoň dvě hodiny v chladu odležet.

Budete mít cca 16 kusů. Dobrou chuť. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.