Vláčné jablečné vafle

Snídaně v podobě vaflí jsou u dětí velmi oblíbené. Vafle jsou nadýchané, vláčné a díky jablku opravdu neodolatelné.

  • 170 g špaldové celozrnné mouky 
  • 2 vejce ( žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 větší nahrubo nastrouhané jablko
  • 100 ml mléka (může být rostlinné či ořechové)
  • 2 lžíce javorového sirupu (medu)
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů, bio)
  • Odďelte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh. Smíchejte žloutky, sirup, prosátou mouku, mléko, lžičku prášku do pečiva a nakonec nastrouhané jablko.
  • Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a hned pečte vafle. Já formu vaflovače vždy pro jistotu potřu pomocí mašlovačky slabou vrstvou kokosového oleje. 

Jsou velmi rychle a jednoduše připravené. My si je někdy připravujeme i na sucho místo buchty:-) 


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.