Blahodárné účinky matcha
MOZEK – matcha přináší bdělost i uvolnění zároveň, podporuje paměť
TUKOVÁ TKÁŇ – matcha zrychluje metabolismus až o 40 % a napomáhá hubnutí
SVALY – matcha pomáhá zvyšovat výkon svalové soustavy a poté napomáhat jejich regeneraci
STŘEVA – chlorofyl pomáhá při detoxikaci lidského organismu
SRDCE A CÉVY – matcha může pomoci snížit hladinu cholesterolu
JÁTRA – matcha může přispívat ke snižování hladiny jaterní glukózy
Během posledních 4 týdnů před sklizní jsou čajové lístky na výrobu matcha kompletně zakryty černými plachtami. Tato technika zastiňování způsobí obrovský nárůst produkce chlorofylu. Vysoká hladina chlorofylu dává matcha krásně zelenou barvu a silné detoxikační schopnosti pomáhat vyplavovat toxiny a těžké kovy z těla.
Recept:
Na korpus:
100 g pohankové mouky
100 g kokosu
30 g másla
3 PL medu
Náplň:
balení ricotty
250 g tučného tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
40 g kokosu
60 g třtinového cukru
citronová šťáva
5 g želatiny
4 g matcha tea
Na korpus smíchat vše dohromady. Vtlačte do formy o průměru 22 cm a pečte 15 min při 170 °C.
Smíchejte ricottu, kokos, tvaroh a cukr. Postupně přidejte citronovou šťávu z jednoho citronu a matcha tea.
Vyšlehejte smetanu. Přidáme želatinu (postupujte podle návodu na želatině), vyšlehanou šlehačku. Těsto nelijte na vychladlý upečený korpus. Posypte ještě na ozdobu kokosem, ozdobte kiwi (nemusí být). Dejte na 4 hodiny do lednice a podávejte. Dobrou chuť.