Bylinkový cop

Takhle jsem si fakt dlouho nepochutnala. Úžasné spojení chutí. Vyzkoušejte a náplň si udělejte podle domácích zásob.

Těsto:

600 g mouky (půl hladká špaldová, půl celozrnná špaldová)

60 ml olivového oleje

lžička soli

350 ml mléka

40 g čerstvého droždí

lžička cukru

Náplň:

pesto z medvědího česneku

  • pesto: 100 g slunečnicových semínek, 60 ml panenského olivového oleje, půl lžičky soli, 60 g čerstvého medvědího česneku. Slunečnicová semínka opražíme a rozmixujeme se zbytkem surovin.

kvalitní šunka

žampiony

petrželka, jarní cibulka, pažitka


V míse promíchejte mouku, olej a sůl. V hrnečku ohřejte mléko, dovnitř rozdrobte droždí, přidejte cukr a vše promíchejte vidličkou. Mlékem zadělejte mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho (voskovaným ubrouskem) potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
Těsto rozdělte na dvě poloviny. Vyválejte hladké těsto na cca 4 mm silný plát.
Pomažte ho pestem, klaďte šunku, sypte žampiony a bylinkami.
Takto připravené těsto zarolujte do rolády.
Rozkrojte napůl.
Obě poloviny otočte náplní směrem nahoru.
6Od středu zaplétejte postupným křížením. Konce přitlačte k sobě do tvaru špičky. Stejně zpracujte i druhou polovinu těsta. Povrch pomažte olivovým olejem a pečte na 180 °C cca 35–40 minut.

Další TIP, jak použít pesto je na domácí pizzu. Těsto na pizzu s přídavkem špaldové mouky je daleko více křupavější. Mňam. Vyzkoušejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.