Ovesné sušenky máčené v čokoládě

Na našem stánku s občerstvením pro účastníky taneční soutěže se po těchto sušenkách jen zaprášilo. Dodají energii a přitom jsou lehké do bříška.

Suroviny:

změklé máslo 100 g

jemné ovesné vločky 150 g

třtinový cukr 80 g

mletá skořice 1/2 lžičky

Vejce 1 ks

Celozrnná špaldová (pohanková) mouka 100 g

kypřicí prášek 1/2 lžičky

Poleva:

Kvalitní hořká čokoláda 100 g

smetana ke šlehání (33 % tuku) 30 g

Postup:

Máslo utřete s vločkami, cukrem, skořicí a vejcem. Přidejte mouku rovnoměrně promíchanou s práškem do pečiva a vypracujte těsto. Dejte ho na hodinu odležet do chladničky.

Z těsta tvarujte kuličky o hmotnosti 70 g a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku mírně stlačte.

Pečte přibližně 20 minut při 150 °C, dokud nezačnou na okrajích růžovět. Pak je nechte vychladnout.

V misce postavené do vodní lázně rozpusťte čokoládu se smetanou. Do tekuté hmoty namáčejte vždy polovinu sušenky. Odkládejte na pečicí papír.

Sušenka je velmi sytá. Dětem moc chutná a i pro maminky je to skvělá volba něčeho sladkého ke kávě. Do těsta můžete nasekat oříšky nebo sušené ovoce.

Děti si je rády berou jen tak na svačinku nebo do školy. Bez čokolády se hodí i do teplých dnů. Dětem je balím do krabičky třeba s hrozny. Nerozpadá se.

Děti, po čase nechte, ať si vyberou suroviny do sušenek sami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.