Jahodový cheesecake do skleničky

A jedeme dál. Na našem stánku vám velmi chutnal jahodový cheesecake do skla (my ho tam měly v kompostovatelném kelímku ale vy si jej doma udělejte do skla).

Zdobit můžete jahodami (využít toho, že je teď sezona) a taky borůvkami, angreštem….co bude po ruce:-) 


Na spodní vrstvu:

40 g strouhaného kokosu

50 g pohankové (mandlové) mouky

60 g másla
Všechny ingredience smíchejte a natlačte je naspod 12 skleniček.
Na cheesecake:

125 ml vody

20 g želatiny

225 g smetanového sýra

500 ml podmáslí

80 ml medu

kůra z jednoho citronu

čerstvé ovoce na podávání
Vodu nalijte do hrnce a nasypte do ní želatinu. Nechte deset minut odstát.

Zbývající ingredience rozmixujte v mixéru. Želatinu rozpusťte – postupujte dle návodu na obalu. Přidejte pár lžic cheesecakeové směsi a promíchejte. Nalijte ke zbývající směsi v mixéru, promíchejte obě směsi spolu a rozdělte do 12 sklenic. Nechte zchladit v lednici alespoň 4 hodiny do ztuhnutí.

Podávejte s čerstvým ovocem. 

Tyto cheesecaky jsou ideální na dětskou oslavu, na letní grilovačky a na všechny možné příležitosti. Není sladký a nádherně vypadá. Každý dostane svou skleničku a děti si cheesecaky můžou i sami nazdobit:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.