Míša ve skle

Jasný adept na nejoblíbenější svačinu! Tento dezert jsme chtěly servírovat na našem stánku na sportovní hale, ale nějak jsme se k němu nedostaly časově.

Takže tady máte recept a nechte si chutnat. Teď v létě můžete ještě zdobit jahodami.

  • 3 vejce
  • 3 lžíce datlového sirupu
  • 3 lžíce kakaa holandského typu (carobu)
  • 3 lžíce špaldové mouky

NA KRÉM

  • 225 ml smetany ke šlehání, 33%
  • 1,5 sáčku BIO vanilkového třtinového cukru
  • 450 g měkkého tučného tvarohu ve vaničce

NA DOKONČENÍ

  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání, 33%
  • 5 g másla 

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte se sirupem do světlé pěny. Opatrně přisypte mouku s kakaem a zašlehejte. Těsto vlijte do formy a pečte zhruba 20–30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyjměte a nechte ve formě vychladnout. Vykrajovátkem se stejným průměrem, jako mají skleničky, vykrajujte z piškotu kolečka, ta pak umístěte na dno skleniček.

Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem a poté opatrně vmíchejte prošlehaný tvaroh. Směs rozdělte do skleniček.

Na závěr nechte ve vodní lázni rozpustit čokoládu se smetanou a vymíchejte na hladký krém. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Nechte lehce zchladnout a rozdělte polevu na tvaroh. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.