Latest Posts

pohankové rizoto
pohanka, recepty

Pohankové rizoto

Pohanka je surovinou a hlavním tématem v naší testovací kuchtící krabici Kuchyně bez hranic. Pohanka je výjimečná hlavně obsahem rutinu (vitaminu P). Ten zvyšuje pružnost cév a posiluje jejich stěny, tím je chrání proti popraskání, pomáhá při křečových žilách, sklonu ke krvácení (z nosu, dásní), příliš silné menstruaci. Chuť pohanky je dost specifická. Možná vašim […]

Děti

Co to znamená zdravé střevní prostředí a jak jej zajistíme našim dětem?

Co to znamená zdravé střevní prostředí a jak jej zajistíme našim dětem? Zdravé střevní prostředí je zásadní pro imunitu našich dětí. Ovlivňuje, to jakým způsobem získávají živiny z potravy. Měli bychom se jim o něj starat. Co to znamená zdravé střevní prostředí a jak jej získáme pro naše děti? První správné mikrobiální osídlení získávají děti hned […]

recepty, tyčinky, sušenky

Kokosové tyčinky s jáhlovými pukanci

Život s dětmi je neustále v plném proudu. Stále je nějaký čas – čas prázdnin, dovolených a samozřejmě výletů. Venku trávíme hodně času, a tak se každá „energie sbalená na cesty“ hodí. Domácí tyčinky jsou zdravější než ty kupované, které jsou většinou slazené nějakým sirupem, který představuje jen jednoduchý cukr. Tyto tyčinky jsou slepeny datlovým […]

pohanka

Nakličování pohanky

Pohanka je přirozeně bezlepková surovina a tvoří obsah jedné z naší kuchtící sady Kuchyně bez hranic. V krabici vysvětlujeme kde a kdy se u nás pohanka objevila a kým. Taky její prospěšnost na zdraví. Jedno z našich doporučení, pro vás maminky je ji nakličovat. Pojďme se tedy podívat, jak na to. NAKLIČOVÁNÍ POHANKY Pěstování pohanky […]