Medové perníčky ze špaldy

Medové perníčky ze špaldy

MEDOVÉ PERNÍČKY ZE ŠPALDY

Ingrediece:

300 g hladké špaldové mouky

1 vejce (+ žloutek na potření)

70 g rozpuštěného másla

6 lžic medu

1 a ½ lžičky perníkového koření

1 lžička jedlé sody

Postup:

Nejdříve smíchejte všechny sypké suroviny, tedy mouku, perníkové koření a sodu. Poté ke směsi přidejte vejce, rozpuštěné máslo a med. Ze všech surovin vypracujte těsto, případně si můžete pomoci mixérem. Těsto dejte do sáčku a vložte jej do lednice, nejlépe na 24 hodin.

Po odležení znovu těsto propracujte a vyválejte placku (cca 0,5 cm vysokou). Vemte si vykrajovátka a na vyložený plech pečícím papírem skládejte vykrojené perníčky. Perníčky nabudou, proto nechte mezi nimi dostatečnou mezeru.

Pečte 8 minut na 175oC – déle ne, byly by vysušené.

Po upečení potřete rozšlehaným žloutkem a poté už stačí jen ozdobit.

Malý pomocník: vykrajuje perníčky, potírá žloutkem, zdobí.